Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jacobijner Noen

26 mei @ 12:00 - 12:45

De Jacobijner Noen is een korte dienst in de vorm van een middaggebed, met orgelmuziek, zang, een korte overdenking en voorbeden. Verschillende (gast-) voorgangers uit de stad en de regio worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen op een jaarthema.

Dit seizoen is het thema: ‘Hedendaagse profeten’. 

 
Een profeet is een mens die groots durft te dromen over hoe de wereld ook zou kunnen zijn. Die durft tegen de status quo in te gaan. Daagt uit, klaagt aan en zwijgt niet. Profeten putten uit de bron van hartstochtelijke betrokkenheid bij deze wereld. Niet zelden roept een profeet iets van irritatie bij ons op. Misschien omdat diegene te ver gaat, of juist omdat die profeet iets zegt dat raak is en ook over ons gaat. Dat roept ongemak op. Misschien hebben we dat nodig: het voorkomt dat we in hetzelfde kringetje ronddraaien en alleen nog horen wat we al wisten. Een profeet laat een ander perspectief zien, een nieuw gezichtspunt, dat ons kan wegleiden van doodlopende paden.
 

Naast de woorden is er ruimte voor meditatieve momenten en muziek: Organist Peter v/d Zwaag kiest op basis van de gekozen tekst orgelmuziek of maakt een improvisatie. De Jacobijner Cantorij zingt de vaste onderdelen van de liturgie.

De Noen duurt ongeveer 45 minuten en na afloop is iedereen welkom in de foyer voor een kop soep met een broodje.

Gegevens

Datum:
26 mei
Tijd:
12:00 - 12:45
Evenement Categorie:
Site:
https://www.jacobijner.nl/jacobijner-noen/

Locatie

Grote Kerk
Bredeplaats 4
Leeuwarden, 8911EP Nederland
+ Google Maps

Organisator

De Jacobijner
Bekijk de site van Organisator