Agenda

Zondag10 maart17.00Persbericht Choal Evensong 10 maart 2024, 17 uur, Grote Kerk Leeuwarden

Schola Liturgica zingt de Choral Evensong op de 4e zondag van de veeritgdagentijd, de tijd van inkeer voorafgaande aan Pasen. Muziek is uit de Renaissance, met componisten die de liturgie van de eerste decennia van de Anglicaanse Kerk muzikaal vormden. We zingen canticles van Thomas Tallis, het ‘Miserere van William Byrd als introit en het anthem is van John Blow, zijn indringende ‘My days are gone’.
Schola Liturgica Leeuwarden staat onder leiding van Geke Bruining-Visser, Mattijs de Vreugd bespeelt het orgel. De viering begint om 17 uur. Iedereen is van harte welkom om deze dienst mee te vieren. Ook is deze viering online te volgen via www.choralevensong.nl.
Zaterdag16 maart19.30Michaëlscantorij
Vrijdag22 maartMarkus Passie Da Capo
Zaterdag23 maart14.00Wandeltheater Dolorosa
Zondag24 maart14.00Wandeltheater Dolorosa
Dinsdag26 maart19.30Mattheüs Passion
Woensdag27 maart20.00Johannes Passion
Woensdag24 april20.15‘Carnival Baroque’

spectaculaire aria’s van G.F. Händel, Rameau en Calypso songs uit Trinidad

Holland Baroque, ca. 15 musici

Solist: Jeanine de Bique, sopraan

De uit Trinidad afkomstige sopraan Jeanine De Bique wordt beschreven als ‘een van de meest opwindende sopranen die je tegenwoordig op het podium tegenkomt.’ Net als Holland Baroque, is Jeanine de Bique artistiek nieuwsgierig en veelzijdig. Latijns-Caribische Afro-ritmes naast verblindende aria’s; dit wordt een duizelingwekkende avond. Barokke aria’s worden moeiteloos afgewisseld met Calypso songs uit Trinidad. Jeanine de Bique; ‘technisch onberispelijk, met haar lichte sterrenstem, die zweeft voordat hij op de oren van het publiek landt, als een muzikale meteorenregen,’ (Operawire) heeft een pure eindeloze rijkdom aan kleur en nuances. De musici van Holland Baroque brengen waarvoor zij op handen worden gedragen: energie, durf en verfijnde arrangementen. Zij laten keer op keer zien dat barok niet oud is, het is van nu.