Agenda

dagdatum tijdactiviteit   

OKTOBER

NOVEMBER

Zondag1 november19.00 uurCantatedienst ‘Es ist ein schlechter Ruhm’, TWV 1: 506 van Georg Philipp Telemann (1681-1767)
Livestream vanuit de kerk met maximaal 30 aanwezigen.

Aan de dienst werken mee: Christy Luth - sopraan; Rianne Apoll-Helmus - blokfluit; Gerwin Hoekstra - continuo en Müllerorgel; een aantal voorzangers en Ds. Ulbe Tjallingii - voorganger

De cantate ‘Es ist ein schlechter Ruhm’ is ontleend aan de ‘Harmonische Gottes-Dienst’, een volledige jaargang cantates van G.P. Telemann. De tekst behandelt een christelijke levenswandel en zingt hoopvol de zonde vaarwel. Dit inspireerde Telemann tot opgewekte muzikale pareltjes waarin hij zich, niet gehinderd door de minimale bezetting, een uiterst inventief componist toont. De sopraan Christy Luth is geen onbekende: in de dienst van september was haar prachtige stem ook te horen.

U bent welkom na aanmelding via cant.jacobijner@gmail.com óf telefonisch via 06-23384293 op maandag 26 oktober tussen 18.00 uur en 19.00 uur. U kunt zich alleen melden als u gezond bent en in uw omgeving/gezin geen coronaklachten of vastgestelde besmettingen voorkomen. Wilt u bij uw aanmelding het volgende opgeven: naam, e-mailadres en/of telefoonnummer, aantal personen waarmee u komt (een huishouding).

Volgens de voorschriften mogen dertig gasten toegelaten worden. Na dertig aanmeldingen worden er geen nieuwe bezoekers meer geregistreerd. U wordt geïnformeerd of u welkom bent of dat het aantal van dertig bezoekers is gepasseerd. Meezingen tijdens de dienst is ook door de coronamaatregelen niet toegestaan.

U kunt mee luisteren en kijken via You Tube www.youtube.com/Jacobijner

DECEMBER

2021

JANUARI

FEBRUARI

MAART

Vrijdag5 maart20.15 uurConcert Apollo Ensemble - ‘Haydn en Mozart in de Passietijd’

Haydn schreef zijn 26ste symfonie Lamentatione voor De Goede Week. De 25ste symfonie van Mozart is zeer emotioneel in een mineur toonsoort met een ongebruikelijke bezetting van 4 hoorns.
Haydn schreef ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’. 7 muzikale overdenkingen met meditatieve stiltes ertussen. Er branden 7 grote kaarsen waarvan er na elk deel één uit gaat….
Het concert eindigt met ‘Vader, in uw handen beveel ik mijn geest’ geheel verstild in duisternis.

Joseph Haydn – symfonie 26 ‘Lamentatione’
Wolfgang Amadeus Mozart – symfonie 25
Joseph Haydn – ‘die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’

In de Passietijd een concert met een bijzondere bezetting van strijkers, 2 fluiten, 2 hobo’s, 2 fagotten, 4 hoorns en klavecimbel.

Entree € 25,00 inclusief consumptie. Kaartverkoop: www.harmonie.nl , www.appasionata-leeuwarden.nl

APRIL

Vrijdag16 april20.15 uurConcert Holland Barroque - ‘Bachs Königing’

Holland Baroque met orgelwerken voor barokorkest
Zijn mooiste stukken schreef Bach misschien wel voor zijn lievelingsinstrument het orgel. Holland Baroque geeft deze meesterwerken door aan het orkest. Zo rijk als de klank van het organo pleno klonk op Bachs Silbermann-orgels, zo brengen nu hobo’s, ronkende strijkers, fagotten en een volle continuo-groep een ode aan de koningin der instrumenten: het orgel.
Bachs orgelwerken voor barokorkest (ca. 20 musici): een barokke weelde.
Repertoire: Bach o.a. BWV 526, 529, 552, 582, 596, 602 in zettingen van J. en T. Steenbrink
Entree € 22,50; Kaartverkoop: www.harmonie.nl www.appassionata-leeuwarden.nl